Login   
download adventure movies online On www.alfamovie.com it is possible watch 2015 cannes winner Dheepan film
 
  April 19, 2024  
Teknologier Minimize
 
Web Services   

Web Services & SOA

Web services giver din virksomhed mulighed for, at genanvende kompliceret forretningslogik på en simpel måde. I alt sin enkelhed, går det ud på at indkapsle funktioner i små stykker, som så kan anvendes fra enhver applikation på kloden. Bygger man hele sin arkitektur op på denne måde, kaldes det SOA (Service Oriented Architecture).

SOA er faktisk bare sund fornuft. I stedet for at indkapsle funktionalitet direkte i applikationen, tænkes der hele tiden i forretningsprocesser, og hvorledes disse kan deles mellem applikationer.

Et eksempel på en typisk web service kunne være lagerbeholdningen. Lagerbeholdningen på en given varenummer anvendes typisk i mange applikationer i en større virksomhed. I stedet for, at hver eneste applikation skulle implementere sin egen logik til at hente denne informationen, kan den gøres tilgængelig via en web service. Når først web servicen er sat op, skal den enkelte udvikler af en applikation, ikke bekymre sig om hvorledes lagerbeholdningen på et givent varenummer beregnes, men kan blot bruge informationen leveret fra web servicen i sin egen applikation.

En anden gevinst ved at bruge web services er, at virksomhederne centraliserer deres forretningslogik, hvilket betyder nemmere vedligeholdelse, da det kun er nødvendigt at ændre i koden et sted, når forretningslogikken ændre sig.

 

Se Microsoft`s egen demo af webservices her

 
  © 2012 Scale Soft. Alle rettigheder forbeholdes.
Scale Soft - Bjerregade 5, 8722 Hedensted, DK - Telefon: +45 28 91 27 27 - CVR Nr.: 30 26 30 49